Zwembadwarmtepompen

Waarom precies een warmtepomp zwembad?

Om in ons klimaat optimaal van uw buitenzwembad te kunnen genieten, voorziet u best ook een goede zwembadverwarming. Een nieuwe, energiezuinige oplossing zijn zwembadwarmtepompen. In combinatie met het juiste afdeksysteem krijgt u een maximaal rendement tegen minimale verbruikskosten. Advies nodig? Konrad Zwembaden helpt u graag verder.

Zwembadwarmtepompen vallen ook onder de noemer van de elektrische zwembadverwarming. Ze gebruiken alleen niet zoveel elektriciteit als een volledig elektrische verwarming.

Steeds gebruiken?

Om een optimaal rendement te halen, maakt u van dit type zwembadverwarming best pas gebruik vanaf een temperatuur van 10°C. Onder deze temperatuur is een zwembadwarmtepomp niet rendabel.

Heeft u dan eigenlijk voldoende met deze pomp alleen? Om een aangename warmte te behalen die ook nog eens betaalbaar blijft, kan u best zwembadwarmtepompen combineren met de juiste afdekmaterialen en zonne-energie. Zo blijft het geheel van verwarming, zwembad en de nodige energie in harmonie. Het resultaat: een betaalbare zwembadverwarming.

Zon en zonne-energie zijn een goede aanvulling om warmtepompen voor zwembaden voordeliger te laten werken.

De voordelen

Dit verwarmingssysteem biedt heel wat voordelen. Zo kan u met warmtepompen zwembaden reeds opwarmen vanaf 10°C . Bovendien is dit type zwembadverwarming uitermate geschikt voor grotere zwembaden. Geluidshinder veroorzaken ze ook al niet aangezien ze vrij geruisloos werken. En niet te vergeten, een warmtepomp is een duurzame en energiebesparende manier van verwarmen.

Wat zijn de alternatieven?

Zwembadverwarming is geen overbodige luxe voor het zwembad in uw eigen tuin. Maakt u hiervoor graag gebruik van een warmtepomp? Zwembad en zwemmer zullen u ongetwijfeld dankbaar zijn. Maar er zijn uiteraard meerdere mogelijkheden. Wat kiest u dan best als zwembadverwarming? Warmtepomp, zonne-energie, of andere verwarming? Konrad Zwembaden adviseert u hier graag over en plaatst voor u de verwarming met de beste rentabiliteit.

Konrad: voor zwembadwarmtepompen van topkwaliteit!

Konrad Zwembaden - D’Helst 7A - 9280 Lebbeke - België - info@konradzwembaden.be - T: 052/41.07.61

Openingsuren

Dinsdag tot vrijdag: 10 uur tot 12 uur - 13.30 uur tot 17.30 uur
Zaterdag: 9.30 uur tot 12 uur
Maandag gesloten